SkinPen - Microneedling

SkinPen - Microneedling

Om SkinPen-Microneedling

SkinPen är den första microneedlingpennan i världen som är medicinskt klassad (FDA och CE märkt) och som har kliniska bevis för att säkert och effektivt behandla acne ärr, operations ärr samt pigmentering såsom solskador och melasma. 


Genom att skapa kontrollerade mikroskador i huden med hjälp av små, små nålar stimuleras kroppens naturliga sårläkningsprocess, detta leder till en kollagen nybildning som stärker, jämnar ut och stramar upp huden. Behandlingen kan beskrivas som “kollageninduktionsterapi”. 


Behandlingsindikationer

  • Huduppstramning
  • Fina linjer/ rynkor
  • Stora porer
  • Pigmenteringar
  • Acne ärr/ kirurgiska ärr 
  • Hudbristningar


Förväntat resultat

Förbättring kan ses redan efter en behandling, men om man önskar ett mer långvarigt och kraftfullare resultat bör behandlingen upprepas. Rekommenderat är en kur på 3-6 behandlingar (ev. fler vid mer omfattande problem) med ca. 4 veckors intervall. Vad som är avgörande för hur många behandlingar just du behöver beror på individuella förutsättningar och önskat resultat. 


Att tänka på innan behandlingen

För att du ska få ett så bra resultat som möjligt rekommenderar vi att du bokar en konsultation innan behandlingstillfället. Då går vi igenom behandlingen, kollar hudtyp och ev. kontraindikationer. 


Att tänka på efter behandlingen

  • Efter en SkinPen behandling är huden oftast röd på grund av den inflammatoriska processen. Rodnaden kan hålla i sig i upp till 24 timmar och huden kan i vissa fall upplevas torr, känslig och lätt svullen ett par dagar efter behandlingen. Det är viktigt att följa eftervårdsrekommendationerna som du får av din behandlare i anslutning till behandlingstillfället. 
  • Man bör undvika träning, sol, bad och smink det första dygnet efter behandlingen.


Pris

Ansikte 2500kr

Ansikte + Hals 3000kr

Ansikte + Hals + Dekolletage 3500kr

Ansikte + Hals + Dekolletage + Händer 4000kr


Kur på 3 stycken behandlingar ger 15% rabatt på ordinarie pris.