Svettbehandling med Botox

Svettbehandling med Botox

Om Hyperhidros (överdriven svettning)  

En stor del av befolkningen har onormalt hög svettproduktion som inte är relaterad till stress eller nervositet, oftast är det en överproduktion i armhålor, handflator eller ansikte. Med hjälp av injektioner med läkemedlet Botulinumtoxin, även kallat Botox gör att svettningarna upphör eller minskar kraftigt. Botulinumtoxin är ett registrerat läkemedel som är godkänt av Socialstyrelsen och Läkemedelsverket för medicinsk och kosmetisk användning. 2003 blev det också godkänt för behandling av svett.


Behandlingsindikationer

  • Hyperhidros innebär en överdriven svettning som är så kraftig att den inte har någon naturlig funktion för kroppen. Svettningen innebär ofta att den som lider av den upplever en försämrad livskvalitet.
  • Svettningen berör framför allt armhålor, handflator, fotsulor och panna. 


Förväntat resultat

Injektionerna görs lokalt på det berörda området med små stick där svettkörtlarna finns. Medlet blockerar svettkörtlarna under cirka 3-12 månader och därefter behövs ny behandling. Produktionen av svett ökar inte på andra ställen på kroppen i och med behandlingen. 

 

Att tänka på innan behandlingen

  • Du får inte vara gravid eller ammande.
  • Du ska vara vara fullt frisk utan skador eller inflammation/infektion i behandlingsområdet.


Att tänka på efter behandlingen

Du ska inte trycka eller massera på behandlade injektionsområden, inte heller träna eller bada bastu under ett dygn efter behandlingen.


Pris 

Armhålor 4000kr