TANDBLEKNING

Tandblekning

Om Tandblekning

Tandblekning är en relativt vanlig behandling för att få ett fräschare leende och bli av med missfärgningar. Det är viktigt att välja en seriös aktör som vårdar tänderna väl eftersom blekningsmedel och behandlare påverkar resultatet samt tändernas hälsa. 


För många människor har tändernas vithet minskat på naturlig väg med åren och andra har mindre vita tänder från början. Missfärgningar på tänderna är oftast ett resultat av bland annat mat, dryck och tobak. Pigmentet i dessa produkter packas in i emaljen (tandens yttersta lager) och gör att tänderna får en mörkare färg. God munhygien med daglig användning av tandkräm och munskölj kan fördröja processen, men när pigmenten väl har absorberats kan dessa missfärgningar endast tas bort genom tandblekning. 


Vilken tandblekning?

Vi erbjuder 2 tandbleknings metoder både klinikblekning och hemblekning som är säkert och effektivt.

Klinikblekning


Klinikbehandling är perfekt för dig som vill ha snabba och effektiva resultat. Behandlingen utförs på klinik vid ett tillfälle och det tar sammanlagt 1 - 1,5 timmar.  En klinikblekning ger i genomsnitt 7 nyanser vitare tänder efter en behandling.


Du kan också välja att applicera NanoSeal Total+ i slutet av behandlingen för att remineralisera emaljen. Detta minimerar biverkningar och gör att man kan äta och dricka vad som helst direkt efteråt.

RE:FRESH


Re:fresh är en enklare och kortare klinikblekning som passar dig som tidigare har genomgått en tandblekning på klinik.

Teeth Whitening Strips


Brilliant Smiles Whiteningevo strips är en ny tandblekningsprodukt för hemmabruk, som endast får säljas av tandläkare. Behandlingen är smidig att utföra på egen hand, effektiv och framförallt helt säker. Blekningen utförs med strips som du bär 90-120 minuter per dag under en 14 dagars period. 


Instruktioner:

1.  Applicera direkt på rena och torra tänder, med gelsidan av remsan mot tänderna.
2.  Stryk fingrarna längs med remsan så den sitter fast och vik in kanten på baksidan tänderna.
3.  Låt remsan sitta kvar 1,5-2 timmar, beroende på hur länge du vill bleka dina tänder.
4.  Dra av remsan och släng i papperskorgen.


Vi rekommenderar att du undviker tobak och kraftigt färgad mat och dryck under hela behandlingsperioden för att säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

Förväntat resultat

Tandblekningens resultat samt hållbarhet påverkas av faktorer som tillexempel patientens munhygien, hur väl man sköter sina tänder efter blekning, tjockleken på emaljen samt personliga kost-, nikotin -och läkemedelsvanor men även tandens ursprungliga färgnyans och vilken typ av eventuella missfärgningar man har samt hur länge de suttit. Missfärgningar som har försvunnit genom en tandblekning är borta permanent. Däremot kommer man att samla på sig nya missfärgningar, men hur lång tid det tar för tänderna att bli missfärgade igen är väldigt individuellt och beror på vilka kost- och levnadsvanor man har.


Att tänka på innan behandlingen

  • Du  måste vara minst 18 år för att få utföra behandlingen.
  • Du får ej ha genomgått en läppförstoring under de senaste 10 dagarna då tandblekning kan påverka resultatet av ingreppet.
  • Du får ej vara gravid eller ammande.
  • En basundersökning rekommenderas inom 3 månader vid en klinikblekning för att kontrollera eventuella hål, tandköttsinflammation eller andra skador. Detta för att resultatet inte skall påverkas samt minimera risken för komplikationer och efterbesvär.
  • Tandblekningen påverkar inte plast -eller porslinslagningar, kronor eller fasader, det är bara den naturliga tandytan som är mottaglig för preparatet i blekgelen.


Att tänka på efter behandlingen

  • Ilningar samt isningar kan upplevas under samt efter behandlingen, men dessa är övergående och brukar normalt försvinna inom 72 timmar.
  • Undvik tobak samt kraftigt färgad mat/dryck minst 72 timmar efter tandbehandlingen eftersom blekningsprocessen fortsätter då (tillexempel tomatsåser, curry, soya, rödvin, kaffe, te och läsk).
  • Vi rekommenderar en kvalitativ tandkräm med whiteningeffekt för att i viss mån motverka eventuella missfärgningar.


Pris

Klinikblekning 2995kr

RE:FRESH  1495kr

Teeth Whitening Strips 1495kr