PRP - Platelet Rich Plasma

PRP - Platelet Rich Plasma

Om PRP

PRP står för Platelet-Rich Plasma, även kallad vampyrbehandling och är en 100% naturlig behandling mot håravfall samt för att öka hudens kollagenproduktion. 


Platelet-Risch Plasma Hår: Det finns många anledningar till varför man börjar tappa hår. Med en PRP-behandling kan vi stimulera hårtillväxten med hjälp av tillväxthormoner från ditt egna blod, vilket resulterar i tjockare och starkare hårstrån.


Platelet-Risch Plasma Hud: Kroppens kollagenproduktion och hudens cellförnyelse minskas med tiden. Detta leder till att huden tappar sin lyster och spänst. Med en PRP-behandling kan vi stimulera kollagenproduktionen så att cellförnyelsen sker snabbare vilket hjälper mot akneärr, lyster och fina linjer. Behandlingen kan utföras på ansiktet, halsen, dekolletaget eller på händerna.


Hur går behandlingen till?

Behandlingen inleds med en konsultation, vidare tar behandlaren ett blodprov från dig. Blodet bearbetas därefter i en specialdesignad klinisk centrifug. Den delen av blodplasman som är rik på tillväxtceller injiceras sedan tillbaka i kroppen i önskat område (utan andra tillsatser), på så sätt uppstår inga allergier eller andra komplikationer.


Förväntat resultat

Resultatet beror på dina individuella förutsättningar och hur många behandlingar som behövs. Slutresultatet uppnås ca 6 veckor efter det sista behandlingstillfället.


Initialt behövs oftast 3-6 behandlingar med 2-4 veckors mellanrum. Efter de första behandlingarna rekommenderar vi en uppföljningsbehandling var 6e månad för ett hållbart resultat.


Att tänka på innan behandlingen

  • Du får inte vara gravid eller ammande.
  • Undvik läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (t.ex. Treo och Magnecyl), NSAID preparat (t.ex. Ipren) eller kosttillskott såsom Omega 3, 6 och E-vitamin ca 1 vecka innan behandling.
  • Drick rikligt med vatten innan din behandling. Är du uttorkad blir det svårare att ta blodprov.


Att tänka på efter behandlingen

Resultatet varierar mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag, hudens elasticitet, ålder, levnadsstil och kost.


Pris